Przepisy
Tarta z borówkami
Tarta z borówkami
Zatrzymaj smak ciepłego lata na dłużej! Szybka, pyszna, bez pieczenia i z naszą herbatką TEEKANNE „Borówka”!
Czas przygotowania: 4,5 h
Poziom: Średni
Składniki:
Spód do tarty
Do przygotowania musu:
- 225 g jeżyn i borówek
- 225 g serka homogenizowanego
- 75 g cukru
- 2 łyżki ekstraktu z wanilii
- 240 ml bitej śmietany
- 1 łyżka żelatyny w proszku
- 60 ml herbatki TEEKANNE „Borówka”
Sposób przygotowania:
Zmiksuj jeżyny i borówki do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Następnie dodaj serek homogenizowany, cukier, ekstrakt z wanilii, żelatynę oraz herbatkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubij śmietanę na sztywno i dodaj ją do musu. Wyłóż przygotowaną masę na spód do tarty i wstaw do lodówki na 4 godziny. Na koniec udekoruj swoją tatrę owocami lub kwiatami.
Gotowe!